Adtraction driver ett affiliatenätverk och matchar annonsörer med webbplatsägare, sk affiliates, i ett resultatbaserat annonsnätverk för digital marknadsföring. Principen för Adtractions affiliatenätverk är att koppla samman företag som vill boosta sin digitala marknadsföring med webbplatsägare, affiliates, som vill tjäna pengar på annonsering. Exempel på affiliates är shoppingsidor, prisjämförelsesidor, bloggar och webbplatser som specialiserar sig på en viss typ av produkter. Idag består Adtractions nätverk av ca 20 000 sajter.
Adtraction startades 2007 och i dagsläget arbetar ett 30-tal personer inom koncernen. På huvudkontoret på Humlegårdsgatan i Stockholm finns ett 20-tal medarbetare och övriga sitter på kontoren i Norge, Danmark, Finland och Polen.
Företag är i en expansionsfas och söker nu en Account Manager som ska hantera flera av Atractions lånekunder.
Tjänsten
Som Account Manager på Adtraction kommer du att framförallt långsiktigt bearbeta flera av företagets befintliga kunder inom lånesegmentet. Roll innebär att du ska stärka kundernas position på marknaden och hjälper dem att bli mer konkurrenskraftiga. Detta gör man bl a genom att analysera kundernas besöksstatistik på sajten och lyfta fram lönsammare kampanjer.
Förutom att arbeta med befintliga kunder så kommer den nya Account Managern att fortsätta och utveckla den bearbetningen mot ett antal befintliga nyckelföretag som Adtraction identifierat och önskar ha som kunder.
Lite mer konkret innebär tjänsten:

  • Förvalta och utveckla relationen med befintliga kunder på lånemarknaden.
  • Bistå kunder med teknisk support
  • Analysera trafiken till sajterna
  • Förslag till förbättring av kundernas sajter
  • Boka och genomföra möten med kunder och mediabyråer
  • Att regelbundet vara i kontakt med kunderna via möten, telefon och mejl
  • Viss nykundsbearbetning

Kunderna finns över hela norden så resor till Finland, Norge och Danmark förkommer i viss utsträckning.
Viktigt för rollen är personligheten och rätt inställning och man måste kunna ta för sig och inge förtroende. Har du dessutom arbetat med relationsbyggande försäljning och har ett stort intresse för internet och marknadsföring är det ett stort plus.
Intresserad av tjänsten? Kontakta Linda Hempel Gustafson på 0760-173800 eller skicka ditt CV direkt till linda.hempel@puresearch.se