Adtraction driver ett affiliatenätverk och matchar annonsörer med webbplatsägare, sk affiliates, i ett resultatbaserat annonsnätverk för digital marknadsföring. Företaget erbjuder båda parter en tydlig affärsmodell, total spårbarhet och god service. Principen för Adtractions affiliatenätverk är att koppla samman företag som vill boosta sin digitala marknadsföring med webbplatsägare, affiliates, som vill tjäna pengar på annonsering. Exempel på affiliates är shoppingsidor, prisjämförelsesidor, bloggar och webbplatser som specialiserar sig på en viss typ av produkter. Idag består Adtractions nätverk av ca 60 000 sajter och bland kunderna finns bland annat Åhléns, Lindex, MEDS, KICKS,Lyko, Tre/Hallon, Interflora, Cervera, Webhallen, Advisa, C More och Nextory. Adtraction har utvecklats till det största affiliatenätverket i Norden, både vad det gäller omsättning och antal kunder.
Adtraction startades 2007 och 2020 omsatte företaget 550 miljoner. I dagsläget arbetar ett 60-tal personer inom koncernen och på huvudkontoret på Biblioteksgatan i Stockholm finns ett 30-tal medarbetare och övriga sitter på kontoren i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Spanien och Polen. Målbilden är att expandera i flera europeiska länder. I e-commerceteamet i Stockholm arbetar idag sju personer och nu söker vi ytterligare en Account Manager som framförallt ska arbeta med nykundsbearbetning.
Som Account Manager på Adtraction kommer du att framförallt långsiktigt bearbeta potentiella kunder, dvs e-handlare. Rollen innebär att du stärker kundernas position på marknaden och tillsammans med Affiliate Managers hjälper dem att bli mer konkurrenskraftiga. Detta görs bl a genom att analysera kundernas kampanjer och lyfta fram exponeringar på sajter med relevant trafik mm.
Lite mer konkret innebär tjänsten:

  • Kontakta och utveckla relationen med potentiella kunder, dvs e-handlare
  • Analysera trafiken till sajterna
  • Förslag till förbättring av kundernas sajter
  • Boka och genomföra möten med kunder och mediabyråer
  • Att regelbundet vara i kontakt med prospekt via möten, telefon och mejl

Viktigt för rollen är personligheten och att inge förtroende samt att vara påläst på vad som händer i branschen och ha ett övergripande digitalt intresse. Man ska vilja vara med och bidra till nya idéer och vara delaktigt i företagets fortsatta utveckling och expansion. Erfarenhet från nykundsförsäljning och relationsbyggande försäljningsarbete är också viktigt för rollen.
Intresserad av tjänsten eller vill veta mer? Kontakta Linda Hempel Gustafson på 0760-173800 eller skicka ditt CV direkt till linda.hempel@puresearch.se.