Adtraction driver ett affiliatenätverk och matchar annonsörer med webbplatsägare, sk affiliates, i ett resultatbaserat annonsnätverk för digital marknadsföring. Principen för Adtractions affiliatenätverk är att koppla samman företag som vill boosta sin digitala marknadsföring med webbplatsägare, affiliates, som vill tjäna pengar på annonsering. Exempel på affiliates är shoppingsidor, prisjämförelsesidor, bloggar och webbplatser som specialiserar sig på en viss typ av produkter. Idag består Adtractions nätverk av ca 20 000 sajter.
Adtraction startades 2007 och i dagsläget arbetar ett 30-tal personer inom koncernen. På huvudkontoret på Humlegårdsgatan i Stockholm finns ett 20-tal medarbetare och övriga sitter på kontoren i Norge, Danmark, Finland och Polen. Företag är i en expansionsfas och söker nu en Affiliate Manager som ska arbeta med relationerna till företagets befintliga affiliates såväl som nya.
Tjänsten
Som Affiliate Manager på Adtraction kommer du att framförallt arbeta långsiktigt med en stor del av Adtractions affiliates inom E-commercesegmentet. Rollen innebär att du har dialog och ansvarar för relationen till flertalet av de affiliates som Adtraction har i sitt nätverk. En affiliate är en hemsida eller en blogg som driver trafik in till annonsörer.
Det huvudsakliga arbetet kommer att vara att rekrytera nya publishers till nätverket samt att arbeta tätt med befintliga affiliates. I arbetet använder man både mejl och telefon men är också ute på möten. Viktigt för tjänsten är att man som person har en god förmåga att skapa egna arbetsrutiner och har en förmåga att strukturera upp sin eget arbete. Kunderna finns över hela norden så resor till Finland, Norge och Danmark förekommer i viss utsträckning. I genomsnitt så rör det sig om ett par dagar i månaden.
Som Affiliate Manager på Adtraction så ingår du i E-commerce-gruppen (e-handel) och är en del av ett team på åtta personer som arbetar med försäljning, affiliates och analyser.
Viktigt för rollen är att man har förmågan att arbeta självständigt och är social och driven. Du har några års arbetserfarenhet och ett stort intresse för Internet och dess möjligheter. Har du dessutom arbetat med försäljning och digital marknadsföring är det ett plus.
Intresserad av tjänsten. Skicka ditt Cv direkt till linda.hempel@puresearch.se eller ring på 0760-173800 så berättar vi mer.