Menigo är helhetsleverantör för de som arbetar professionellt inom mat och dryck. Kundmixen är ca 55% sk fristående restaruanger samt kedjekunder (såsom Scandic och Fazer), 40% offentliga kunder och 5% servicehandel under Menigos egna varumärken ”Time” och ”Nära Dej”. Menigo levererar allt som förenklar vardagen för dessa kunder, från basvaror och restaurangutrustning till färskvaror såsom frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller.
Menigos mål är att erbjuda ett attraktiv erbjudande, där de tillsammans med kunderna hittar de lösningar som fungerar bäst. Det kan vara allt från råd om produktval, råvarukunskap, menyplanering till bästa upplägget för leveranser.
Menigo ingår i Sysco Group, en världens största foodserviceaktörer med 66.000 medarbetare. I Sverige har Menigo 1000 anställda och en omsättning på omkring 5.9 (2016) miljarder SEK. Sortimentet innehåller ca 75% sk A-brands (inköpta varumärken) och närmre 25% egna varumärken. Menigo introducerar varje år över 200 nya, unika produkter eller innovationer.
Inom ramen för Marknad- och kommunikation arbetar idag 17 medarbetare. Menigo stärker nu upp organisationen men en ansvarig för Kund- och Marknadsinsikt för att säkra bolagets fortsatta utveckling.
Tjänsten
Rollen som Ansvarig för Kund- och Marknadsinsikt ingår i avdelningen för Marknad- och kommunikation. Tjänsten innebär att vara drivande i att bygga struktur för hela bolagets insiktsbank och för samtliga kundgrupper. Fokus kommer att vara att bygga upp kundinsikt inom varumärkeskännedom, kundnöjdhet, beteendeanalys och omvärldsbevakning.
Tjänsten är en viktig position för att guida bolaget i hur man kan arbeta med kunddata för att bättre förstå kunderna och deras beteenden i syfte att skapa mervärde för kunderna. Du kommer också att ansvara för att aktivt driva analys och rekommendationer till olika affärsdelar för att förbättra måltal såsom kundnöjdhet och lojalitet. Som ansvarig för Kund- och Marknadsinsikt förväntas du kunna producera en hel del material själv, ta fram analys och omsätta detta till kommunikativt material.
Det mest utmanande och spännande med tjänsten är att man får en chans att verkligen påverka Menigos agenda i kund och marknadsinsiktsfrågor i samråd med ledningen. Menigo är inne i en spännande fas där de utvecklar affären och stärker upp områden såsom kundinsikt, datadriven försäljning och utveckling samt digitalisering av affären. Menigo har ett starkt fokus på att verkligen förstå kunderna. Det gör att denna tjänst kommer att vara viktig för bolagets framgång. Rollen innebär både strategiskt och operativt arbete, och att själv kunna ta initiativ för att utveckla området, eventuellt på sikt även med ytterligare medarbetare.
Mer detaljerat omfattar ansvaret:

 • Utvärdering av insiktsbehov och genomförandeplanering
 • Ansvara för rekommendation av upplägg för bolagets insiktsarbete samt genomförande
 • Budgetansvar
 • Genomförande av undersökningar, analys och rapportering
 • Vidareutveckling – kontinuerlig utveckling av satta strukturer
 • Ansvara för att överföra kunskap inom området till medarbetare inom bolaget på ett inspirerande och strukturerat sätt
 • Tjänsten innebär breda kontaktytor såväl internt som externt

Tjänsten rapporterar till Marknads- och kommunikationsdirektör Nina Wahlgren Gill
Kravprofil
Rätt kandidat har universitet- eller högskoleutbildning gärna inom statistik, beteendevetenskap, datavetenskap eller liknande.
Övriga krav:

 • Omkring 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Erfarenhet av att arbeta i Power Point
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Driven personlighet
 • God kommunikatör
 • Prestigelös

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i bolag i stark förändring

Intresserad av tjänsten? Kontakta Karin Welander på 0735-449449 eller karin.welander@puresearch.se