PR Vård är ett familjeägt vårdföretag som grundades 2001 av Rickard och Patricia Ljunggren som båda arbetade som sjuksköterskor och upplevde att vården under perioder hade ett behov av att utöka och komplettera sin personalstyrka. Till en början var PR Vård ett bemanningsföretag inriktat på uthyrning av sjuksköterskor. Genom åren har fler verksamhetsområden tillkommit och utvecklats till entreprenader och tjänster, vilka även innefattar ett ansvar som vårdgivare.
Många år av hårt arbete och ständig fokus på kvalitet har utvecklat företaget till ett expansivt och framgångsrikt bolag. Tre år i rad blev företaget utsedda till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri (2009-2011). I dag är PR Vård verksamt inom tre områden:

  • Barnmottagning
  • Hemsjukvård kvällar och helger
  • Bemannings-/konsultverksamhet inom Elevhälsa.

 
På PR Vårdbarnmottagning arbetar idag fem mycket erfarna barnläkare, en barnpsykiatriker och fem barnsjuksköterskor. Därtill har verksamheten ca 15 psykologer tillknutna på konsultbasis som arbetar med utredningar, samt ett par konsultläkare. Mottagningen startade verksamheten april 2015 och har fått många nöjda patienter  och behöver därför rekrytera ytterligare barnläkare.
Mottagningen välkomnar barn och ungdomar upp till 17 år boende i Stockholms län. Mottagningens läkare tar han om frågor som tillväxt, astma och allergi, problem med magen, huvudvärk eller något annat som bekymrar. Mottagningen arbetar även med att utreda och behandla barn och ungdomar med misstänkta neuropsykologiska sjukdomar samt behandlar barn och ungdom med överviktsproblematik. Mottagningen drivs på uppdrag av Stockholms läns landsting vilket innebär att all vård är kostnadsfri.
Verksamheten bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler på Krukmakargatan 37, på Södermalm i Stockholm.
 
Tjänsten – Barnläkare
På mottagningen utförs sedvanligt arbete inom ramen för barn och ungdomsmedicinskmottagning dvs bedömning och behandling av barn och ungdomar mellan 0 -17 år.  Mottagningen har även ett särskilt ansvar för barn- och ungdomar under ett år samt barn med olika kroniska sjukdomstillstånd. PR Vård barnmottagning är även godkända för tilläggsuppdragen: obesitasbehandling, utredning av misstänkt ADHD & ADD samt första linjens psykiatri.
En stor del av de ärenden som kommer till verksamheten är remisser kopplade till neuropsykiatriska utredningar. I de fall utredningar genomförs, sker arbetet i team med psykolog, där denna driver utredningen framåt och kommunicerar vidare till läkaren. PR Vård Barnmottagning har även avtal med andra landsting gällande neuropsykiatriska utredningar.
Vi söker en barnläkare gärna med tidigare erfarenhet av arbete på barn- och ungdoms medicinsk mottagning.
Du rapporterar till verksamhetschefen
Kravprofil
Utbildning
Leg läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin.
 Övriga krav:

  • Stort och genuint intresse av lyhörda möten med barn och deras familjer.
  • God samarbetsförmåga.
  • Ha intresse av att delta i utvecklingen av en verksamhet.
  • Ska trivas i en mindre organisation med korta beslutsvägar.
  • Prestigelöshet och viss entreprenörsanda.
  • Intresse av att arbeta med neuropsykiatriska utredningar och medicineringar.

 Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska utredningar samt medicininsättning efter utredning.

Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till linda.hempel@puresearch.se Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Hempel Gustafson 0760-173800.