Tieto är en av de ledande arkitekterna bakom uppbyggnaden av ett effektivare informationssamhälle och dessutom Nordens största företag inom IT-tjänster. Tieto fokuserar på konsulttjänster, utveckling samt drift och förvaltning av kundernas verksamheter i den digitala ekonomin. Koncernens tjänster bygger på en kombination av djup branschkunskap och kompetens inom den senaste IT-utvecklingen. Tieto sysselsätter närmare 18 000 experter i cirka 30 länder.
Tietos kortverksamhet ingår i Transaction Banking (som är en del av Industry Solutions). Produktsuiten Entra Card är en end-to-end-lösning som innebär att en bank, finansinstitut eller tredjepartsprocessor kan kontrollera och generera vinster från varje enskild del av kortbetalningsverksamheten. Lösningen faciliterar även för kunderna att optimera sina affärsprocesser och tillvarata potentiella affärsmöjligheter när de uppstår. För närvarande består kortgruppen av cirka 30 personer i Sverige, varav 15 personer är placerade i Stockholmsområdet.
Produkten Entra CardSuite stöder alla typer av kortprogram, inklusive Visa, MasterCard och American Express och finns hos ett 50-tal mindre och medelstora banker runt om i världen. Entra Card är byggd på i5/OS och skriven i RPG.
Tjänsten
Som Business Analyst arbetar man som verksamhetsspecialist, vilket innebär att analysera och ta fram kravställningar utifrån kundens verksamhetsbehov. Tjänsten kräver god kunskap och erfarenhet inom kort samt förståelse för terminologi och processer specifika för kortverksamhet. Som Business Analyst deltar man i hela utvecklingsprocessen från insamling och förståelse för kundens krav och behov till framtagande av systemspecifikationer, bistår tekniker och utvecklare i utvecklingsprocessen och deltar även i testning för att verifiera kundens krav.
Kunderna är baserade i Sverige men utvecklingsteamen är internationella. Mycket av arbetet sker på plats ute hos kund och till stor del i projektform. För rätt person finns goda möjligheter att själv påverka rollens utformning med avseende på resor, tekniskt innehåll etc.
Din profil
Tjänsten kräver en akademisk bakgrund inom ekonomi, data- och systemvetenskap, civilingenjör eller likande samt:
• Minst cirka 5 års meriterande arbetslivserfarenhet
• Mycket goda kunskaper inom kortområdet
• God kunskap om verksamhetsprocesserna inom bank/finans
• Intresse för att arbeta i en roll som länk mellan verksamhet och IT
• Konsultmässig framtoning
Meriterande är en bakgrund inom systemutveckling samt goda kunskaper inom Visa och/eller MasterCard.
Tillträde för tjänsten är så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till info@puresearch.se Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@puresearch.se alternativt 08-515 100 10.