Med specialistkompetens och hög servicegrad, förser företaget byggbranschens aktörer med konsulttjänster inom de tre huvudområdena Kalkyl, Mängdberäkning och Beskrivningar. Sedan starten 1981, har manstadigt vuxit och företaget har nu cirka 45 anställda i moderbolag och dotterbolag. Man har kontor i Stockholm, Örebro och Göteborg samt dotterbolag i Sandviken och Sundsvall.
Inom området Kalkyl, hjälper man sina kunder att upprätta kostnadskalkyler som håller. Företaget erbjuder genomarbetade kalkyler oavsett om de grundar sig på skisser eller färdiga handlingar, exempelvis:
• Beräkning av total investeringskostnad/budget
• Anbudskalkyler
• Kalkyler för kostnadsstyrning under projekteringsskedet
• Utvärdering vid arkitekttävlingar och parallella uppdrag
• Anbudskontroll
Man genomför även uppdrag som kalkylkonsult vid reglering av extraarbeten under pågående byggnation. Dessa arbeten utförs i regel som opartisk konsult där parterna delar på utredningskostnaden. Företaget anlitas också som ekonomisk sakkunnig vid tvister i domstol eller skiljenämnd.
Tjänsten
Som kalkylator arbetar man som konsult i de uppdrag som kommer in till företaget. Kunderna är huvudsakligen fastighetsägare, kommuner och byggföretag. Projekten varierar i åtagande – vanligtvis mellan 8 och 60 timmar, men ibland kan projekt på flera hundra timmar förekomma. Vid större projekt kan man arbeta tillsammans med ytterligare en kalkylator eller i förekommande fall med personer från mängdberäkningsgruppen.
Exempel på projekt är beräkning av total investeringskostnad/budget, anbudskalkyler, kalkyler för kostnadsstyrning under projekteringsskedet, utvärdering vid arkitekttävlingar och parallella uppdrag samt anbudskontroll.
Företaget arbetar brett med uppdrag inom såväl sjukhus och skolor som köpcentrum, arenor och bostad. De flesta projekt är geografiskt belägna inom Stockholmsområdet och resor i tjänsten förekommer inte i någon större omfattning.
Din profil
Rätt profil har någon form av ingenjörsutbildning alternativt gedigen arbetslivserfarenhet samt
• Minst 5 års erfarenhet av rollen som kalkylator eller entreprenadingenjör
• Erfarenhet av större projekt (minst runt 40 MSEK och uppåt)
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
• Social och van vid kundkontakt
• Datorvana
Meriterande är bakgrund från byggproduktion.
Tillträde för tjänsten är så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till info@puresearch.se Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@puresearch.sealternativt 08-515 100 10.