Adtraction driver ett affiliatenätverk och matchar annonsörer med webbplatsägare, sk affiliates, i ett resultatbaserat annonsnätverk för digital marknadsföring. Principen för Adtractions affiliatenätverk är att koppla samman företag som vill boosta sin digitala marknadsföring med webbplatsägare, affiliates, som vill tjäna pengar på annonsering. Exempel på affiliates är shoppingsidor, prisjämförelsesidor, bloggar och webbplatser som specialiserar sig på en viss typ av produkter. Idag består Adtractions nätverk av ca 60 000 sajter. Den tekniska plattform ger såväl annonsörer som affiliates full insyn i processen, vilket skapar möjlighet till mätbarhet och uppföljning. Dessutom erbjuder företaget marknadens bästa support för båda parter.
Adtraction startades 2007 och i dagsläget arbetar ett 60-tal personer inom koncernen. På huvudkontoret på Biblioteksgatan i Stockholm finns ett 30-tal medarbetare och övriga sitter på kontoren i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Spanien och Polen. Målbilden är att expandera i flera europeiska länder. På utvecklingsavdelningen arbetar idag 12-personer. Adtraction har utvecklats till det största affiliatenätverket i Norden, både vad det gäller omsättning och antal kunder.
Som DevOps ansvarar du primärt för bygga, designa och automatisera Adtractions plattform. Du säkerställer skalbarhet, tillförlitlighet och tillgänglighet av infrastrukturen. Som person har du passion för automatisering och teknik i stort. För att passa in i rollen så ser vi att du trivs i att arbeta mellan utvecklingen och drift där du förstår teknologin både ur ett utvecklings- samt driftsperspektiv.
För rätt person så finns det möjlighet att påverka hur rollen ska utvecklas och hur företaget ska arbeta med utveckling och drift i framtiden.
Arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Förvalta, utveckla och ansvara för att plattformen fungerar på avsett sätt
  • Kontinuerligt föreslå förbättringar av teknik och processer
  • Bidra till företagets och plattformens utveckling genom egen kompetensutveckling samt att söka och dela relevant information

 
Intresserad av tjänsten eller vill veta mer? Kontakta Linda Hempel Gustafson på 0760-173800 eller skicka ditt CV direkt till linda.hempel@puresearch.se.