Företaget är svenskt ingår i en stor internationell koncern och söker nu en försäljningschef med uppdraget att utveckla och leda bolagets export. Rollen är internationell och krävande då man jobbar med många kontakter runt om i Europa och världen. För att lyckas i arbetet måste man vara beredd att resa mycket utanför Sverige och då vara självständig och självgående.
Företaget har sedan länge en kultur som är fokuserad på produktion och utveckling, främst genom att de arbetar med egen utveckling och design samt på grund av att det finns en stark ingenjörskultur i bolaget. Denna nya roll ska bidra till att föra in mer säljfokus som ska genomsyra hela företaget. Det ska bestå i att vara analytisk, kunna räkna och kalkylera och vara drivet kreativ i målet att utveckla nya affärer, utveckla befintliga marknader och nya marknader.
Rollen är en av fem linjechefer som rapporterar till VD därför är det viktigt att förstå sin roll mellan och tillsammans med de andra. Försäljningschefens övergripande ansvar är försäljning gentemot distributörer för alla länder förutom USA, Australien och Japan.
Tjänsten leder en säljavdelning med ytterligare två personer samt har även personalansvar för våra säljare i Sverige och Tyskland.
Kravprofil
Utbilning
Utbildning i ekonomi och marknadsföring på högskolenivå eller civilingenjör / ingenjör vid teknisk högskola är önskvärt. Även personer med annan eftergymnasial utbildning inom ekonomi och marknadsföring kan vara aktuella.
Krav:
– Rätt kandidater måste ha erfarenhet av en liknande roll som försäljningschef över ett mindre antal personer alternativt en Key Account Manager som har haft en ledande roll.
– Vara mycket driven av analys, siffror och affärer samt vara socialt begåvad för att bygga långvariga och lyckade relationer med säljare och kunder.
– Vara van med budgetansvar och ansvarig att nå försäljningsmål (kombinerat med marginalmål).
– Ha utvecklat försäljning med gott resultat i en internationell miljö.
– Arbetat mot en internationell marknad i kontakt med distributörer av produkter.
– Ett starkt säljdriv är ett krav och att kunna visa upp framgångsrik track record på detta.
– Goda språkkunskaper i framförallt engelska
Meriterande:
– Gärna ytterligare språkkunskaper förutom engelska.
– Erfarenhet av att ha arbetat mot Afrika och Asien.
Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till linda.hempel@puresearch.se
eller ring oss på 08-515 100 10.