Svenska kyrkans verksamhet innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Svenska kyrka bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Svenska kyrkan har idag 5,9 miljoner medlemmar och består av 13 stift och 1355 församlingar.
Inom Svenska kyrkan arbetar 22 000 medarbetare varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrka. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.
Till personalavdelning på kyrkokansliet så söker vi nu ytterligare en HR-Partner.
 
Tjänsten
Som HR-parter arbetar du med det operativa HR-arbetet inom organisationen. Du är en strategisk och kompetent HR-resurs till dina avdelningar och arbetar rådgivande framförallt mot kansliets chefer. Tjänsten är uppbyggd som en bred generalistroll där du bland annat kommer att arbeta med rekrytering, rehabilitering, arbetsrättsliga frågor, KPI-uppföljning och löneöversyn. I tjänsten ingår även sedvanlig HR-administration samt svåra personalärenden och omställningsarbete.
 
För att lyckas i rollen krävs det att du är en skicklig relationsbyggare som inger förtroende. Du har ett coachande förhållningssätt och besitter hög integritet och personlig mognad. Du har förmåga att, i balans som arbetsgivarrepresentant, se till verksamhetsnyttan och individers behov. Vidare tycker du om att arbeta i team och du är en person som gärna delar med dig av dina erfarenheter. I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Uppsala.
 
Kravprofil
Utbildning.
Relevant akademisk examen
Övriga krav:

  • Minst fem års erfarenhet av kvalificerat, brett HR-arbete.
  • Erfarenhet av att arbeta med chefsstöd, arbetsrätt, kollektivavtalstolkning samt facklig samverkan och förhandlingar.
  • Goda kunskaper svenska i både tal och skrift.
  • Goda ledaregenskaper.
  • Utvecklingsorienterad

Meriterande:

  • Erfarenhet av förändringsledning samt av arbete i ledningsgrupp.
  • Facklig samverkan och förhandlingar
  • Erfarenhet av att hålla utbildningar inom HR/ledarskap

 
Intresserad av tjänsten eller vill veta mer? Kontakta Linda Hempel Gustafson på 0760-173800 eller skicka ditt CV direkt till linda.hempel@puresearch.se