Awave är en premium-byrå som levererar system och webbplatser av hög kvalitet. Awave har kompetens och omfattande erfarenhet från de största tekniska plattformarna. Awaves målsättning är att vara en långsiktig partner till sina kunder.
Webbyrån Awave startades i Stockholm 2007 och är idag över 30 medarbetare, med mer än 10 års expertis inom design och webbutveckling levererar Awave de bästa webblösningarna med fokus på affärsnytta och kundnöjdhet.
Awave förstår betydelsen av en bra webbplats och vet hur man genom webben kan lyfta kundernas verksamhet. Målsättning är att alltid ligga steget före med nya, innovativa och spännande idéer oavsett vart geografiskt kunderna befinner sig. Awave har även kontor i Riga och Köpenhamn.
Awave arbetar med alla faser inom IT- och webbrelaterad utveckling. Inom bolaget finns stor kunskap och mångsidighet inom modern webbutveckling. Bolaget arbetar med flera av Sveriges största bolag men har också många mindre och medelstora företag som kunder både inom privat- och offentlig sektor. Likväl arbetar vi med såväl små som stora projekt. Awave ser möjligheterna samtidigt som vi är medveten om utmaningarna i varje projekt, oavsett om det gäller webbplatser, publiceringsverktyg, e-handelssystem, betallösningar, sociala medier eller mobila applikationer.
Oftast arbetar Awave med open source-baserade lösningar, som DrupalWordPress och Umbraco, men även med traditionella plattformar i .Net och EPiServer.
 
På kontoret i Stockholm arbetar idag tre projektledare. För att möta efterfrågan på marknaden söker Awave nu ytterligare en projektledare till kontoret i Stockholm.
 
Tjänsten
Som projektledare är du ansvarig för att planera, samordna, leda och följa upp projekt från start- till mål. I rollen ingår också det administrativa arbetet vilket innebär att formulera mål, utforma projektplaner, resurs- och tidplaner, samt boka möten med styr- och projektgrupp för uppföljning, avrapportering och workshops. Projektledaren ansvarar för att rätt kompetens finns i projekten och att uppgjorda tids- och projektplaner följs. En viktig del i rollen är det affärsmässiga där du kommer att identifiera och konkretisera kundernas behov för att sedan föreslå de bästa lösningarna samt att se nya affärer. Målsättningen för projektledaren är alltid att uppnå en god anda och effektivitet i projekten, därutöver ska projektledaren hålla överblick och kontroll över hela processen.
Awave arbetar långsiktigt med sina kunder och flera av uppdragsgivarna har varit med sedan starten. Det medför att du som projektledare måste tycka om att förvalta och utveckla kunder på längre sikt.

Lite mer konkret innebär tjänsten:

 • Självständigt driva webbprojekt från start- till mål
 • Förvalta och utveckla relationen med befintliga kunder
 • Analysera kundernas behov och presentera de bästa lösningarna
 • Komma med förslag till förbättring av kundernas sajter
 • Utföra administrativt arbete såsom utforma projektplaner, resurs- och tidsplaner samt fakturering
 • Bistå kunder med teknisk support
 • Vara den drivande parten i projekten, komma med idéer och lösningar för att ta projektet i mål
 • Boka och genomföra möten med kunder och kundernas underleverantörer

Viktigt för rollen förutom den tekniska bakgrunden är personligheten, rätt inställning och man måste kunna ta för sig och inge förtroende.
 
Kravprofil
Utbildning
Företrädelsevis någon form av eftergymnasial utbildning inom it, marknad eller media
Övriga krav

 • Gedigen erfarenhet av att leda webbprojekt gentemot kund
 • Självständig och förtroendeingivande
 • Tekniskt kunnig
 • Svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Noggrann och strukturerad
 • Affärsmässig och professionell i yrkesrollen

Intresserad av tjänsten eller vill veta mer? Kontakta Karin Welander på 0735-449449 eller skicka din CV till karin.welander@puresearch.se