Företaget är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår sedan 2011 i Schibstedkoncernen, Nordens största mediakoncern med drygt 7 700 medarbetare och en omsättning per år på 13,6 miljarder kronor. Förutom företaget ingår bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket.se, Suredo och Hitta.se i den svenska delen av verksamheten.
 
Företaget förmedlar blancolån till privatkunder ochsamarbetar med de ledande bankerna/låneinstituten i Sverige för att kunna erbjuda sina kunder bättre lånevillkor. Detta innebär att kundens arbetsinsats minimeras och att man kan teckna lån som är anpassade efter varje enskild kunds situation.
 
I företaget arbetar runt 15-16 personer med kundtjänst samt 2-3 personer inom IT. SysterföretagetSuredo bedriver motsvarande verksamhet inom försäkring och kan därför nyttja vissa delar av företagets lösningar, medan andra delar av plattformen är specifika för den egna verksamheten.
 
Företaget har funnits på den Svenska marknaden i snart 4 år och växer kraftigt, varför man nu söker ytterligare en senior systemutvecklare till IT-avdelningen.
 
 
Tjänsten
I rollen som systemutvecklare arbetar man med både nyutveckling och underhåll av dem plattform som ligger till grund för verksamheten. Då gruppen är relativt liten, får man som utvecklare en bred roll och arbetet utförs med frihet under ansvar.
 
Teknisk miljö: hela plattformen är skriven i PHP på Linux och är uppbyggd i olika kluster. Man använder komponenter ur ZendFramework och MySQL som databas. Utvecklingen sker objektorienterat med datalager och man arbetar med agila processer (TDD).
 
På fredagar har man Egen Aktivitet på eftermiddagarna, vilket innebär fritt arbete inom vissa ramar. Då kan man skapa egna projekt, ta fram nya idéer eller experimentera med olika lösningar. Det finns även möjlighet att besöka mässor och konferenser om tid och intresse finns.
 
 
Din profil
Vi söker dig med någon form av teknisk högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt samt:

  • Minst cirka 3 års erfarenhet av objektorienterad utveckling i PHP, alternativt Java eller .NET
  • Fokus inom backend-utveckling
  • Erfarenhet av webborienterad utveckling
  • Erfarenhet av Open Source-projekt

 
Meriterande är personligt intresse för teknik och utveckling, vilket kan ta sig uttryck i exempelvis hobbyprojekt eller andra engagemang utanför arbetet.
 
 
Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till info@puresearch.se Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@puresearch.se alternativt 08-515 100 10.