Företaget är världsledande inom rostfritt stål med ett heltäckande produktprogram. Man har tillverkning i Sverige, Finland, Storbritannien, USA samt egna säljbolag i 30 länder. Genom total kontroll av hela flödet från råvara till kundleverans möjliggörs hög leveranssäkerhet, kostnadseffektivitet samt god kundservice.
 
Anläggningen i Eskilstuna har cirka 260 anställda och är specialiserat på tunna band, specialkvaliteter och produkter med mervärden. Utgångsmaterialet för kallvalsverkets produktion är varmband som tillverkas vid koncernens varmbandverk (Avesta & Torneå).
 
Materialet levereras till kund i såväl standard- som specialkvaliteter. Plåten och banden används sedan inom livsmedels-, hushålls- och byggnadsindustrin samt inom tillverknings- och processindustrier för exempelvis cisterner och behållare. Material levereras även till transportsektorn och används till bland annat snabbtåg.
 
Avdelningen Underhåll har i uppgift att sköta underhållsarbetet med minimal påverkan på produktionen. Att underhållet fungerar väl är av yttersta vikt för verksamheten och Underhåll är ett strategiskt prioriterat område inom företaget.
Tjänsten
Inom Underhållsteknik arbetar man med att ta fram standarder, processer och rutiner för det förebyggande underhållet. Man arbetar i en grupp där planering och beredning av det förebyggande underhållet sker och man rapporterar direkt till underhållschefen. Vidare innebär tjänsten:

  • Strategiskt arbete och utveckling av underhållsarbetet genom effektivisering av exempelvis processer, inköp, rutiner och arbetssätt
  • Att kommunicera och driva företagets driftsäkerhetsarbete framåt med målet att nå ett underhåll i världsklass
  • Att utveckla befintliga och införa nya underhållsmetodiker samt stötta grupperna för FU och AU genom att utveckla och implementera nya arbetssätt
  • Visst projektarbete och stöttning av projektledare vid tekniska underhållsfrågor
  • Viss förvaltning av underhållssystemet Maximo
  • Framtagning av styrdokument och övrig relaterad administration

 
 
Din profil
Vi söker dig som har är högskoleingenjör inom maskinteknik eller motsvarande samt:

  • Minst 2-3 års arbetslivserfarenhet inom underhåll
  • Erfarenhet av att arbeta både strategiskt och praktiskt med förebyggande underhåll
  • Erfarenhet från tillverkande industri/processindustri

Meriterande är ledaregenskaper och intresse för att ta en ledande roll framöver samt erfarenhet av systemet Maximo.
 
 
Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till info@puresearch.se. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@puresearch.se alternativt 08-515 100 10.