Menigo – ett företag med passion för mat
Menigo är ett bolag som levererar både färskvaror och allt annat som kan behövas i professionell matlagning, från toppkrogar och lunchrestauranger till skolor och sjukhus. Företaget har ca 1000 engagerade medarbetare och finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Helsingborg, Karlstad, Strängnäs och Sundsvall. Menigo samlas runt passionen för mat och hur den kan bidra till en bättre värld.
Detta kan du förvänta dig
Som Utesäljchef tillhör du affärsområde Privata Marknaden, där man är en professionell och kunnig partner till fria restauranger, hotell och rederier. Just nu är Menigo inne i en expansiv fas och tar ett steg framåt för att möta morgondagens marknad. Regionen skapar därför ett nytt säljteam för försäljnings-område Stockholm som har en avgörande roll för utvecklandet av affären. Det nya säljteamet kommer bestå av ca 6 utesäljare varav 4 kommer vara nyanställda. Du kommer ingå i säljledningen för försäljningsområdet och rapporterar till försäljningschef norr/öst. Rollen är en tillsvidareanställning med placering i Globen.
Som Utesäljchef har du en nyckelroll och det viktigaste uppdraget är att leda och utveckla dina medarbetare för att uppnå försäljningsområdets ambitiösa sälj- och lönsamhetsmål. I första skede är fokus på strategiskt viktiga affärsrelationer och nya kunder. Du ansvarar för att proaktivt planera och driva utvecklingen av försäljningsarbetet. I dialog med dina medarbetare sätter du mål och budget för varje säljare utifrån vår affärsplan, följer upp resultat och säkerställer att nödvändiga åtgärder vidtas. Du fattar ekonomiska beslut inom budget och attestramar och du har personalansvar för dina medarbetare.
I samarbete med dina medarbetare, andra avdelningar/funktioner, kunder och leverantörer skapar du goda relationer i syfte att förbättra och utveckla försäljningen. Dina interna utvecklingsmöjligheter i företaget styrs enbart av din egen drivkraft, intresse och kompetens.
Det du blir en del av
Hos Menigo får du möjligheten att växa i din roll och i verksamheten – allt för att vara den självklara helhetsaktören inom mat och dryck på marknaden. Våra kundrelationer samt dina förutsättningar och din potential är fokus för oss.  Med engagemang, nytänkande, involverande och tydligt ledarskap arbetar vi mot högt uppsatta mål genom att utveckla affären i samarbete med våra kunder.
Huvudkontor ligger i Stockholm Globen, där vi har tillgång till ett brett utbud av restauranger samt bra parkerings- och kommunikationsmöjligheter. Menigo arbetar med utvecklingsplan för alla medarbetare och värdesätter balans mellan arbete och fritid. Alla medarbetare omfattas  av friskvårds-bidrag samt kollektivavtal med tjänstepension. Som en del av Menigo har du även möjligheten att köpa produkter ur dess egna sortiment.
Det vi förväntar oss
För att vara framgångsrik i rollen bör du vara en trygg och stabil ledare med stark tro på individens egna förmåga. Du får energi av att se att dina affärer och medarbetare utvecklas. Som utesäljchef förstår du hur lönsamhet skapas för såväl Menigo som för kunden. Du är resultatdriven, proaktiv och med ett tydligt kundfokus ser du alltid möjligheter till förbättringar. Du har också förmågan att strukturera, planera och arbeta med effektiv målstyrning. Med en god kommunikativ förmåga möjliggör du tillsammans med dina medarbetare en tydlig väg fram till mål.
Vi ser att du åtminstone har 3-årig gymnasial utbildning, men allra helst någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi, försäljning, ledarskap. Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från försäljning och ca 3 års erfarenhet som ledare. Branschvana är en fördel för att snabbare komma in i arbetet men inte ett krav. Goda kunskaper i Officepaketet och Excel är en självklarhet och det är meriterande om du har vana från att arbeta med CRM-system.
Intresserad av tjänsten? Skicka in ditt CV och ett personligt brev till karin.welander@puresearch.se Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Welander 0735-449449.